Ce facem cu copilasii in timpul liber sau in vacante…

Daca o perioada au stat prin casa pentru ca a fost vremea urata acum trebuie re-conectati cu natura, hai sa vedem cateva idei bune ca sa ia o gura de aer curat..

Este o realitate ca din ce in ce mai multi copii traiesc inchisi in casa, din pacate studiile arata ca majoritatea minorilor din America de Nord petrec tot mai putin timp afara, toti traiesc mai mult intr-o lume virtuala si se trage un semnal de alarma caci expozitia tinerilor copii la orice tip de ecran duce la probleme de comportament, de atentie, somn agitat.

Deci revenind la idei..Pe locuri..fiti gata… hai toti afara!!!

1.Dupa ploaie, numai bine punem sa dam copilului o pereche de cizme de ploaie , o lopata, o galeata si plecam in cautare de…melci, rame sau pur si simplu sa se joace cu nisipul sau pamantul umed, sa inspecteze pietrele..orice descoperire e buna…DA..bineinteles ca se va murdarii dar in secolul 21 cand nu mai spalam de mana, spala masina…

2.Odata cu sosirea primaverii totul inverzeste, infloreste, de ce sa nu facem un Ierbar, un caiet cu diferite frunze, flori la care sa scriem denumirea si cateva cuvinte despre fiecare si sa le uscam pentru a le pastra.. peste ani cand il veti redescoperi va fi o surpriza si pentru cei mici si pentru cei mari.

3.Faceti o cabana..de ce NU… Copil+Natura=Cabana Din crengi sau din ce gasiti pe langa voi, chiar si o patura deasupra.

4.Legume- ce ziceti sa le aratam copiilor cum odata taiata partea cu radacinile unui praz sau ceapa verde le putem pune in apa si vor creste inapoi si le vom putea reutiliza. Nu uitati sa le puneti la lumina si sa schimbati din cand in cand apa..asta poate fi misiunea copilului 🙂 , sunt convinsa ca va fi foarte incantat sa manance ceapa verde ce a crescut datorita faptului ca a avut tocmai el/ea grija de ea. La fel de bine puteti face o gradina mica cu cateva plante de rosii, capsuni pe care sa le udati cu copiii si mai ales sa ii lasati sa culeaga roadele .

Acestea sunt doar cateva idei care schimba putin cotidianul mers pe bicicleta sau in parc. Daca mai aveti idei le puteti partaja!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *