Dificultate : simplu

Portii : 6

Caramel sarat

Ce poate fi mai bun decat caramelul sarat.. nu stiu.. dar eu l-as putea folosi la orice desert, se conserva foarte bine la frigider si sunt enorm de multe retete cu acest caramel sarat delicios.

Ingrediente :

200 ml de frisca lichida neindulcita

157 gr de zahar

3 gr de miere

80 gr unt sarat dar daca nu aveti se poate pune si unt nesarat dar sa fie neaparat de 82% grasime

½ lingurita de sare de mare.

Mod de preparare :

1 .Intr-o oala mica se pune zaharul cu mierea si se face un caramel sec adica nu se adauga nimic altceva si nu se invarte cu lingura doar din cand in cand se roteste oala ca sa se amestece zaharul cu miere si sa se caramelizeze uniform.

2 .Frisca neindulcita se incalzeste la microunde 2 x 10 seconde sa fie calda dar nu fiarta.

3 .Dupa ce caramelul e gata,zaharul s-a topit si are o culoare maroniu inchis (nu negru pentru ca atunci devine amar) se ia de pe foc, se adauga frisca, se învarte bine cu un tel apoi se pune iar pe foc se pune untul, se invarte continuu pana ce totul e omogen apoi se fierbe la foc mediu timp de 10 minute pana ce isi schimba culoarea (din maro deschis in maro mai inchis) iar inainte cu 2 minute de a lua de pe foc se adauga sarea.

4 .Se lasa la racit putin apoi se poate turna intr-un borcan (400 ml) pentru pastrare in frigider sau se pune pe prajituri, biscuiti, briose…pe orice pentru ca e Foarte bun!