Dificultate : mediu

Portii : 8

Praliné (crema de alune si migdale)

Praliné- termen frantuzesc la aceasta crema de alune si migdale folosit impreuna cu ciocolata ca si crema tartinabila sau la torturi, prajituri, eclere, Paris Brest.

Ingrediente :

125 gr de alune de padure

125 gr de migdale

160 gr de zahar

50 ml de apa

Mod de preparare :

1 .Se prajesc alunele si migdalele in cuptor aprox 5-10 minute la 180°, de verificat si amestecat pt ca se ard repede. Apoi se racesc.

2 .Se pune intr-o tigaie zaharul si apa si se incalzeste pana la 118° apoi se adauga migdalele si alune torefiate (prajite) si se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn iar cand zaharul s-a caramelizat si e maroniu iar alunele si migdalele sunt imbracate cu acest caramel le punem pe hartie de copt sa se raceasca.

3 .Apoi folosim un robot bun de bucatarie in care punem alunele si migdalele caramelizate si rupte cat de micut posibil pentru a nu forta robotul.Atentie la robot sa nu il supra incalziti, daca trebuie faceti cateva pauze sa se raceasca.

4.Prima data se face pudra,aceasta pudra se numeste Pralin iar daca amestecam tot mai mult si cu ajutorul a 3-4 linguri de ulei de care doriti inafara de masline.. obtinem Praliné-ul.